Sayfalar

Buketlerde vintage esintisi


Son dönemlerde oldukça popüler olan vintage detaylar buketleri de etkisi altına aldı. Bizler bu durumdan son derece memnunuz. Önerilerimizi görünce sizin de memnun olacağınıza da eminiz!




Vintage buket deyip geçmeyin. Bir buketin “vintage” olabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. İlk kuralımız buketimizin saplarının gizlenmemesi. İster kurutulmuş çiçekler kullanın, isterseniz yapay, isterseniz de canlı hiç fark etmez. Çiçeklerin sapları gizlenmeyecek.




İkinci kuralımız ise; çiçeklerin saplarını bir dantel, tül ya da saten kuşakla bağlamanız. Eğer tamamen vintage bir buketin hakkını vermek istiyorsanız samanda bir ip tercih edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli kural ise tamamen sapları kapatmamak, aksine kısa bir bölümü bağlamak. 




Vintage buketinizin canlı çiçeklerden oluşmasını istiyorsanız, pastel tonları tercih etmelisiniz. Vintage bir bukette asla canlı renklere sahip çiçekler yer almamalı. Olabildiğince “ölü tonlar” dan buketinizi hazırlatmalısınız. Araya biraz kır çiçekleri serpiştirmek buketinizi güzelleştirecektir. 



Kurutulmuş çiçeklerden oluşan bir buket başlı başına vintage etkisini taşır. Kullanımı biraz daha zahmetlidir. Buketinizi hazırlatmadan önce çiçeklerin özenle ve sprey ile kurutulmuş olduğundan emin olun. Aksi takdirde düğününüze dek hepsi dökülebilir.




Vintage bir buket için illa ki çiçek kullanmanız gerekmez. Kurutulmuş lavanta saplarından kendinize daha sıra dışı ve nostaljik bir buket hazırlatabilirsiniz. Üstelik lavantanın eflatun salkımları gelinliğinize renk katar. 


Son olarak, vintage buketinizi yalnızca kır çiçeklerinden hazırlatabilirsiniz. Daha sade ve iddiasız parçaları bir araya getirmeyi seviyorsanız kır çiçeklerinin beyaz ve pudra tonları tam size göre bir buket oluşturacaktır. 



PG


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder